“Meer of minder Marokkanen” blijft Wilders achtervolgen en nu vraagt hij uitstel van proces in beroep

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

BRUSSEL -

De Nederlandse populist Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops hebben het gerechtshof in Den Haag om uitstel gevraagd van zijn proces in beroep. De behandeling van het beroep is gepland voor 17 mei. De PVV-leider staat dan opnieuw terecht voor zijn “minder Marokkanen”-uitspraken uit maart 2014.

Wilders en Knoops willen afwachten wat het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat doen met de aangiften die zijn gedaan na de uitspraak van D66-leider Alexander Pechtold over Russen. Pechtold zei tijdens de ophef rond de opgestapte minister Halbe Zijlstra over diens vermeende ontmoeting met de Russische president Poetin, dat hij de eerste Rus nog moest tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.

“De aangiften rond Pechtold en de zaak rond Wilders vertonen sterke parallellen. We willen daarom afwachten wat het OM hiermee gaat doen. Ik ga ervan uit dat ik het verzoek tijdens de inhoudelijke behandeling op 17 mei zal kunnen toelichten en dat het gerechtshof er dan een beslissing over neemt”, aldus Knoops.

Wilders werd eind 2016 veroordeeld voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen, maar kreeg geen straf opgelegd. Het openbaar ministerie wilde een hogere straf en vond dat hij ook moest worden veroordeeld voor het aanzetten tot haat.

Laad meer berichten...