“Ik wil een dode op mijn palmares”: bokser gaat stevig over de schreef voor titelkamp bij zwaargewichten

Bron © BELGA

Foto: AFP

Anthony Joshua daagt Deontay Wilder uit tot een krachtmeting. Het duel moet definitief bepalen wie de absolute kampioen bij de zwaargewichten is.

Zaterdagavond versloeg de 28-jarige Brit in het Welshe Cardiff Joseph Parker op punten en onttroonde de Nieuw-Zeelander zo als WBO-kampioen. Joshua had al de titels in de WBA, IBF en IBO. Deontay Wilder is de wereldkampioen in de WBC en net als Joshua is de Amerikaan nog ongeslagen.

“Ik wil Wilder. Haal hem in de ring en ik sla hem buiten westen”, zei een zelfverzekerde Joshua na zijn overwinning tegen Parker. Hij voegde eraan toe dat hij de Amerikaan op Britse bodem wil bekampen. “Het interesseert mij niet om naar Amerika te gaan. We kunnen het hier doen, in Londen of Cardiff. We blijven hier.”

“Ik wil een dode op mijn palmares”: bokser gaat stevig over de schreef voor titelkamp bij zwaargewichten
Deontay Wilder: “Ik wil een dode op mijn palmares”. Foto: AFP

Deontay Wilder woonde het gevecht tussen Joshua en Parker niet bij, maar liet zich zaterdag wel op een andere manier opmerken. In een radioprogramma verklaarde hij immers dat hij “een dode op zijn palmares wil”. De WBC zei in een reactie dat de Amerikaan mogelijk een sanctie zal krijgen.

    Meest recent