Halfnaakte skiërs stelen de show tijdens opmerkelijke recordpoging

Bron © Ruptly, Reuters

Met honderden zijn ze, de Russen die zich zaterdag waagden aan een wereldrecordpoging in Sotsji. In groten getale daalden ze in bikini of zwembroek de skipiste af en stalen ze ondertussen de show voor de camera’s. Volgens de organisatoren werd het record met sprekend gemak verbeterd.

Het gaat om een opmerkelijke recordpoging die al enkele jaren plaatsvindt in de Russische stad. Het maakt telkens deel uit van het BoogelWoogel ski festival, dat naast de skipiste ook onder meer allerlei optredens en wedstrijdjes voorziet.

Momenteel dateert het officiële record nog steeds van 2016. Toen waagden 1.008 skiërs zich in zwemkledij aan de skilatten. Een jaar later volgde al een nieuwe recordpoging met ongeveer 1.200 personen, maar die werd niet officieel vastgelegd door een gebrek aan videomateriaal.

Een probleem dat de organisatoren ditmaal niet zullen ondervinden. Over het hele parcours staan camera’s geïnstalleerd die het totale aantal skiërs goed in beeld moeten brengen. Met de cijfers die de organisatie alvast zelf naar buiten bracht, zit het alvast goed: om en bij de 1.800 skiërs zouden ditmaal hebben deelgenomen.

 

 

? ??? ? ?????? ?????????? ?? ??????!) #???????????? #boogelwoogel

Een bericht gedeeld door BoogelWoogel-2018 (@boogelwoogel) op

 

Door kmlo