Kris Van Assche volgt Haider Ackermann op bij luxemerk Berluti

© Photonews

De Belgische ontwerper Kris Van Assche heeft niet lang zonder werk gezeten na zijn vertrek bij Dior. Hij wordt de nieuwe artistiek directeur van Berluti. Dat heeft moederhuis LVMH bekendgemaakt.

belga,flb

Kris Van Assche stopte half maart als artistiek directeur van de mannencollecties bij het Franse modehuis Christian Dior, ook onderdeel van LVMH. Bij Berluti vervangt hij de Frans-Colombiaanse modeontwerper Haider Ackermann, van wie het vertrek vrijdag werd aangekondigd.

Modehuis Berluti is een producent van luxueuze lederwaren voor mannen. Van Assche slaat daarmee een nieuwe weg in en kondigde dat ook zelf aan via Instagram. "Ik heb altijd bruggen willen bouwen tussen de knowhow en de erfenis van een modehuis en mijn scherp omlijnde hedendaagse visie. Antoine Arnault (CEO van Berluti, red.) vertelde tegen mij over zijn ambities met Berluti en het is met veel plezier dat ik deze nieuwe uitdaging aanga die perfect met mijn eigen wensen en visie strookt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten