Stephen Hawking had op dag van zijn begrafenis nog prachtige verrassing in petto voor de armen van zijn stad

© Photo News

Terwijl in Cambridge duizenden mensen samenkwamen om afscheid te nemen van de overleden fysicus Stephen Hawking, heeft die voor een onvergetelijke Pasen gezorgd voor arme mensen uit zijn thuisstad Cambridge.

gjs

Zaterdag 31 maart stond in de Britse stad Cambridge in het teken van Stephen Hawking. Duizenden mensen brachten er in de straten hulde aan de briljante wetenschapper, die zijn hele leven tegen de ongeneeslijke spierziekte ALS had gevochten en op 14 maart vreedzaam in zijn slaap overleed. Hij werd 76 jaar. Zijn nabestaanden hadden zaterdag 500 vrienden en kennissen uitgenodigd om achter gesloten deuren afscheid te nemen van de Brit.

© REUTERS

LEES MEER. De slimste mens ter wereld is niet meer: het leven van de geniale grapjas in acht citaten

Elders in de stad was zijn afscheid ook duidelijk voelbaar. Bij FoodCycle, een organisatie die dakloze en arme mensen in Cambridge elke zaterdag een maaltijd voorschotelt, mochten 50 mensen plaats nemen aan een voor Pasen heel mooi gevulde tafel vol lekkers. De ruimte was extra mooi ingericht en alle arme mensen kregen een geschenkje.

Dat hadden ze te danken aan Stephen Hawking, zo bleek aan de kaartjes op tafel. “Een geschenk van Stephen”, stond daarop. De familie had de organisatie geld uit de erfenis van de wetenschapper gegeven om de arme mensen uit zijn stad een onvergetelijke dag te bezorgen. Met succes.

“Het was een heel lieve daad van de familie”, zegt Alex Collis van FoodCycle. “De gasten hebben gejuicht voor de professor. Dankzij hem hebben we de zaal extra mooi kunnen maken voor Pasen en hebben we mensen die heel weinig hebben toch een geschenkje kunnen geven. Het was een prachtig gebaar om die mensen te steunen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten