Van Aert: “Gevaarlijk om nu te zeggen dat ik voor podiumplaats ga in Parijs-Roubaix”

© BELGA

Als er één man uitkijkt naar Parijs-Roubaix, dan wel Wout van Aert. De wereldkampioen veldrijden maakte indruk in de Ronde van Vlaanderen en verwacht dat de Hel hem zal liggen. Maar zich vastpinnen op een resultaat, doet hij liever niet.

jcs, wic

De verwachtingen zijn hooggespannen voor Wout van Aert zondag na het straffe voorjaar dat de veldrijder op de weg neerzette. “Ik snap dat sommigen hun verwachtingen bijstellen, maar het zou gevaarlijk zijn om nu te zeggen dat ik een podiumplaats wil in Parijs-Roubaix”, zei hij de man van Veranda’s Willems-Crelan. “Ik wil me liever niet vastpinnen op een resultaat. Parijs-Roubaix is wel de koers waar ik het meest naar uitkijk. Een afvalkoers bij uitstek, net zoals de Strade en de Ronde. Dat zijn koersen die mij liggen.”

© BELGA

Van Aert verkende woensdag Parijs-Roubaix met zijn team. “Maandag en dinsdag voelde ik me niet op mijn best. Ik denk dat dat normaal is, dat je twee of drie dagen nodig hebt om erdoor te komen”, verwees hij naar de zware Ronde van Vlaanderen. “Het was niet de bedoeling vol gas te rijden, maar op de kasseien kan je nu eenmaal niet traag rijden door te rijden. Het bos lag nu ook wel wat nat. Dan begrijp je al beter welke schade de strook voor het bos kan aanrichten. Haveluy zal een gevaarlijk punt zijn als het zo slecht blijft liggen.”

Voor Van Aert is het een uitgemaakte zaak: ook in Parijs-Roubaix zal ‘The Wolfpack’ van Quick Step weer de te kloppen ploeg zijn, met Ronde-winnaar Niki Terpstra als topfavoriet. “Terpstra is de man die iedereen in de gaten zal houden. Hij heeft als enige een solo in huis.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt