Ook modemerk Maison Margiela bant bont

© IG

Modehuis Maison Margiela schrapt voortaan bont uit de collecties. Dat heeft creatief directeur John Galliano gezegd in een interview met Elle France. Daarmee neemt het Franse modehuis een voorbeeld aan andere luxemerken Gucci, Tom Ford, Michael Kors en Versace.

vwh

Tijdens een zwempartijtje met actrice Penélope Cruz in Saint-Tropez, kwam plots PETA’s vice president Dan Mathews zijn hoofd boven water. “Het was net Jaws, erg angstaanjagend”, klinkt het in het modeblad. Eens uit het water zijn de twee aan de praat geraakt over de mode-industrie en discussieerden ze over bont.

Galliano zei dat hij van bond hield omdat het hem een “frivool gevoel van losbandigheid” bezorgde, Mathews had het vooral over het nodeloze leed van dieren die ermee gepaard ging. Het gesprek was het fundament voor een vriendschap tussen de twee en maakte veel los bij de ontwerper. Zoveel dat hij nu bontvrij wil gaan met Maison Margiela. En daar stopt het niet: de man gaat voortaan ook door het leven als vegetariër.

De ontwerper wil in de toekomst naar eigen zeggen “nieuwe glamour” creëren, maar dan zonder pels. “Want uiteindelijk draait echte luxe vandaag de dag rond authenticiteit en creativiteit”, zegt de hij nog. “Mensen willen geen product, ze willen een zekere ethiek benaderen. Ze willen een merk die hun waarden deelt.”

Lees ook