Jonge Fransman bezorgt Wanty - Groupe Gobert eerste seizoenszege in koninginnenrit Circuit de la Sarthe

© BELGA

Guillaume Martin heeft Wanty-Groupe Gobert de eerste zege van het seizoen bezorgd. De 24-jarige Fransman won de derde etappe in het 66e Circuit Cycliste Sarthe (cat. 2.1). Na 199 kilometer van Abbaye Royale de l’Epau naar Pré-en-Pail-Saint-Samson finishte hij solo, voor zijn teamgenoot Xandro Meurisse. De Italiaan Andrea Vendrame werd derde. Thomas Degand, nog een ploegmaat van Martin en Meurisse, finishte als zevende.

Martin is ook de nieuwe leider. Hij neemt het geel over van zijn landgenoot Marc Sarreau, die woensdag de tweede rit won. Na twee sprintetappes moesten er tijdens de derde rit geklommen worden. Door de heuvels in de vijf lokale ronden werd de rit als de belangrijkste van de vierdaagse bestempeld. Onder impuls van sprinter Bryan Coquard ontstond een vroege vlucht van vier, met daarbij onze landgenoot Thomas Deruette. Die slaagde erin de bergtrui te veroveren. In de lokale ronden werden de vier vluchters teruggegrepen en ontstond een spervuur aan nieuwe ontsnappingspogingen. Onder meer de Franse favoriet Lilian Calmejane, vorig jaar eindwinnaar, toonde zich erg aanvalslustig.

laden.....

De beslissing viel pas in de slotronde door een duoaanval van Martin en Meurisse. Diep in de finale gooide Martin zijn West-Vlaamse ploeggenoot nog af. Meurisse kon wel de achtervolgers nog afhouden.

Morgen wordt de slotetappe van het Circuit Cycliste Sarthe afgewerkt, een biljartvlakke tocht van 184 kilometer tussen Brulon en Sable.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten