Rugby Europe Championship 2018 - Pas ten vroegste komende week beslissing omtrent interland België-Spanje

Bron © BELGA

Foto: AP

Brussel -

Pas ten vroegste komende week mag er een beslissing verwacht worden omtrent de betwiste spelfases in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Spanje. De Europese rugbyfederatie zou eerst nieuwe elementen willen bestuderen vooraleer te beslissen of de wedstrijd opnieuw gespeeld moet worden. Eerder werd de zaak al meerdere keren uitgesteld.

Spanje kon zich mits een zege in Brussel plaatsen voor het WK van 2019, maar ging met 18-10 onderuit. Achteraf legden de Spanjaarden klacht neer tegen de Roemeense spelleiding, die zes penalty’s aan België had toegekend. Door het verlies zag Spanje alsnog een WK-ticket uit handen glippen ten voordele van Roemenië. De Roemeense scheids Vlad Iordachescu en zijn twee assistenten moesten na de wedstrijd onder begeleiding van veiligheidsmensen het terrein verlaten.

BEKIJK HIER hoe de Roemeense ref door de Spaanse spelers werd aangevallen

Een officiële klacht van de Spanjaarden werd afgewezen, maar de Spaanse rugbybond (FER) wil de wedstrijd laten herspelen. Ook World Rugby onderzoekt de zaak. De voorzitter van Rugby Europe, Octavian Morariu, is overigens ook een Roemeen. Als de wedstrijd herspeeld wordt, kan dat voor de Zwarte Duivels geen gevolgen hebben. Zij verzekerden zich eerder met een zege tegen Duitsland al van het behoud.

    Meest recent