Joris De Loore opent Davis Cup-ontmoeting met Verenigde Staten tegen Isner

Bron © BELGA

Ruben Bemelmans (l) en Joris De Loore (r). Foto: Photo News

Joris De Loore (ATP 319) mag de spits afbijten tijdens de Davis Cup-ontmoeting tussen de Verenigde Staten en België komend weekend in Nashville. De Loore neemt het vrijdag in het eerste duel van de kwartfinale op tegen John Isner (ATP 9). Later op de dag treft Ruben Bemelmans (ATP 110) in de tweede partij Sam Querrey (ATP 14). Door het uitvallen van David Goffin en Steve Darcis dragen Bemelmans en De Loor het gewicht van het Davis Cup-team.

Zaterdag staat het dubbelspel op het programma. De twee andere enkelspelen staan zondag geprogrammeerd. Het wordt de vijfde ontmoeting tussen beide landen in de Davis Cup. De Amerikanen wonnen alle vier de vorige duels (1953, 1957, 1998 en 2005). Tijdens de laatste ontmoeting, in Leuven, werd het 1-4 voor Team USA.

De winnaar van het duel tussen de Verenigde Staten en België neemt het half september op tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Kroatië en Kazachstan, die komend weekend wordt afgewerkt in Varazdin.

Belgen geloven in een stunt

De Loore ziet zijn allereerste confrontatie tegen de Amerikaanse topper Isner als een ideaal leermoment. “Maar ik geloof ook in een stunt”, aldus de 24-jarige West-Vlaming. De acht jaar oudere Isner won vorige week het Masters 1.000-toernooi in Miami. “Het zal enorm lastig worden, aangezien mijn tegenstander in bloedvorm zit. Maar ik ga er volledig voor. Ik wil me focussen op mijn eigen spel en agressief tennis brengen. Het heeft geen zin om te wachten tot hij fouten maakt.”

Na het duel van De Loore, die nog maar zijn derde enkelspel in de Davis Cup afwerkt, komt de meer ervaren Bemelmans in actie. De dertigjarige Limburger lootte donderdag met Querrey ook een klepper van formaat, maar hij gelooft in zijn kansen. “De laatste maanden speel ik een hoog niveau en ben ik constant gebleven. Het wordt zeker moeilijk, Querrey heeft een harde service, maar ik ga proberen zo agressief mogelijk te tennissen. Mijn tegenstander is groot, dus iets minder beweeglijk. Daarom zal ik vooral zijn backhand viseren. De rally’s zullen kort zijn en ik zal veel aces om de oren krijgen, maar ik ben mentaal klaar voor de strijd.”

(belga)

  • SPORT VOOR ABONNEES
    Meest recent