Jasper Stuyven blikt met vertrouwen vooruit naar Parijs-Roubaix

Foto: Simon Mouton

Je hebt Quick Step Floors dat een sterk blok heeft met het viertal Terpstra, Gilbert, Lampaert en Stybar en dan heb je Trek-Segafredo dat met Stuyven, Degenkolb en Pedersen ook drie pionnen vooruit kan schuiven. “We kunnen net als in de Ronde van Vlaanderen op alle sleutelmomenten aanwezig zijn”, aldus een Stuyven vol vertrouwen.

Opvallende vaststelling: Tijdens de persconferentie voor Parijs-Roubaix zat naast John Degenkolb en Jasper Stuyven ook Mads Pedersen. Nadat de 22-jarige Deen tweede werd in de Ronde van Vlaanderen krijgt hij meer aandacht. En terecht. Al kruipt Pedersen naar eigen zeggen in de rol van knecht. “Ik start met dezelfde gedachte als vorige zondag. De twee leiders zijn Stuyven en Degenkolb. Ik zal proberen om hen zo lang mogelijk bij te staan. Bovendien ben ik er redelijk zeker van dat ik er nog zal bij zitten. De Ronde van Vlaanderen leerde me dat ik ook mijn ding kan doen in de langere races.” Onopgemerkt wegglippen of anticiperen zal er niet meer in zitten voor Pedersen. Na zijn straffe Ronde van Vlaanderen kent iedereen hem nu. “Daar ben ik me van bewust. Ik heb natuurlijk een andere rol dan wat de mensen nu misschien van me verwachten.”

Twee leiders

De kopmannen zijn dus wel degelijk Jasper Stuyven en ex-winnaar John Degenkolb. Die eerste was in voorgaande races alleen de leider. “Dat is nu anders”, zegt Stuyven. “Het zou oneerbiedig zijn om een ex-winnaar een trapje lager te zetten dan ikzelf. Ik was er al voor de Ronde van Vlaanderen van overtuigd dat we een sterk team hebben. Op alle sleutelpunten zaten we vooraan. We toonden dat zondag. We kunnen dat in Parijs-Roubaix opnieuw doen.”

laden.....
John Degenkolb kende niet de perfecte voorbereiding. De Duitser viel ziek uit in Parijs-Nice. In de Ronde van Vlaanderen zag hij af. “Het was misschien een van de lastigste races die ik al gereden heb in mijn carrière. Ik voelde me zelfs vandaag nog wat moe. Gelukkig kwam ik er wat door nadat ik een paar kilometers gereden heb tijdens de verkenning. Of ik druk voel? Niet echt. Na dit weekend zullen er nog koersen gereden worden.”

De topfavoriet is Niki Terpstra. Zondag zal er naar Quick Step Floors gekeken worden. “Dat creëert ook veel druk”, zegt Degenkolb. “Ze moeten altijd met een nieuw plan op de proppen komen. We zagen al dat er eigenlijk niemand echt boven uitsteekt. We hebben een sterk geheel. Als je dan de juiste kaarten uitspeelt, kan je de wedstrijd in je voordeel beslechten.”

Door jcs
AANGERADEN