Ierse kooivechter Conor McGregor vervolgd voor aanval op busje met rivalen

Conor McGregor moet zich verantwoorden voor de rechtbank in New York. De populaire Ierse kooivechter viel donderdag enkele rivalen aan op een persmoment van de UFC, de grootste Mixed Martial Arts-organisatie ter wereld. Hij gooide een ijzeren steekwagen op het busje waarin onder meer Khabib Nurmagomedov zat. Die kan zaterdag de wereldtitel van McGregor afsnoepen.

De bizarre feiten deden zich donderdag voor op een persmoment van de UFC. De Mixed Martial Arts-organisatie maakt zich op voor een kamp om de wereldtitel bij de lichtgewichten. Sinds 2016 is McGregor de regerende wereldkampioen, maar de populaire Ier kwam daarna niet meer in actie. Daarom besliste de UFC de titel van hem af te pakken en een nieuw titelkamp te organiseren op zaterdag tussen Khabib Nurmagomedov en Max Holloway.

Persagentschap Reuters meldt dat McGregor het gebouw langs een zijingang zou zijn binnengeslopen om enkele andere vechters aan te vallen. Op beelden die de ronde doen op sociale media is te zien hoe de Ier een ijzeren karretje op het busje gooit. Het raam brak en de scherven zouden McGregor’s rivaal Michael Chiesa verwond hebben. John Wood, de trainer van Chiesa, vertelde aan de Amerikaanse sportzender ESPN dat Chiesa in het ziekenhuis ligt met een aantal kleine snijwonden.

“Walgelijkste in de geschiedenis van de UFC”

Over de reden van de aanval doen meerdere versies de ronde. Volgens sommigen was McGregor razend omdat hij de wereldtitel zou verliezen, anderen hebben het over een incident tussen Khabib Nurmagomedov en Artem Lobov eerder deze week. De Rus is een goede vriend en sparringspartner van McGregor en zou ook deel uitgemaakt hebben van het groepje van de Ierse kooivechter dat het busje aanviel.

“Dit is het walgelijkste dat al gebeurd is in de geschiedenis van ons bedrijf”, vertelde UFC-voorzitter Dana White meteen na de feiten. “Ik weet niet of hij (McGregor, nvdr) aan de drugs zit of wat zijn probleem is, maar zo gedraag je je niet. We hebben het hier over iemand die net vader geworden is.” Daarop kondigde White aan dat de kamp van Lobov, die zaterdag had moeten vechten, niet zal doorgaan voor zijn vermeende betrokkenheid.

McGregor heeft zich intussen uit eigen beweging aangegeven. Hij wordt vervolgd door de staat New York en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Door wic
  • Meest recent