Tom Boonen neemt het op voor Froome: “Salbutamol doping noemen is belachelijk”

Bron © Humo

Foto: Photo News

Tom Boonen vindt dat Chris Froome en Team Sky veel te hard aangepakt worden nadat de Tourwinnaar een te hoog Salbutamolgehalte had laten noteren. “Ik krijg de indruk dat zij vogelvrij verklaard zijn. Ze zijn té goed, hun kop moet eraf”, zegt hij in Humo.

Boonen zit nooit om een straffe mening verlegen en dat is niet anders in de zaak rond Chris Froome. Waar het gros van de wielerwereld huiverachtig reageert nadat de Britse Keniaan te hoge salbutamolwaarden had laten optekenen en Tourorganisator ASO Froome zelfs de start zou willen ontzeggen, vindt Tom Boonen dat Team Sky en Froome te hard worden aangepakt.

“Salbutamol doping noemen is belachelijk. Mijn dochtertjes moeten elke dag puffen, daar kan al eens een fout mee gebeuren”, laat hij in Humo verstaan. Team Sky wordt gezocht, suggereert Boonen. “Ik krijg de indruk dat de renners van Team Sky vogelvrij zijn verklaard. Ze zijn té goed, hun kop moet eraf.”

Boonen heeft ook gezien dat het niet de eerste keer is dat de Britse wielerformatie in opspraak kwam. Maar dat hoeft niks te betekenen, zegt hij. “Tot nu toe zijn er toch weinig harde bewijzen. Pas op, ik heb écht een degout van mannen die de boel belazeren, die mogen ze levenslang schorsen. Maar je zou ervan schrikken hoeveel sporters met ademhalingsproblemen salbutamol nodig hebben om hun sport te kunnen beoefenen. We gaan hen toch niet over dezelfde kam scheren als epogebruikers?”

Tom Boonen neemt het op voor Froome: “Salbutamol doping noemen is belachelijk”
Chris Froome in de Tour de France. Foto: BELGA
Door wic
AANGERADEN
Meest recent