Franse pers vol lof over nieuwe plaat Axelle Red: “Beste plaat in 20 jaar, die alles heeft waar we van houden”

© Photo News

In ons land kreeg de nieuwe plaat van Axelle Red veel lof, maar in Frankrijk loopt het pas echt storm voor de Belgische zangeres. “Het haar beste plaat in 20 jaar”, klinkt het bij RTL. “Ongelooflijk mooie liedjes”, oordeelt France Inter.

gjs

Exil heet de nieuwe plaat van Axelle Red. Een verrassend album, waar ze in ons land al veel lof voor kreeg. Ook in Frankrijk werd ongeduldig gewacht op nieuw werk van de Vlaamse, want ze is er nog steeds bijzonder populair.

LEES OOK. Axelle Red viert vijftigste verjaardag: “Ik besef nu dat het perfecte geluk niet bestaat” (N+)

Nu de plaat er ook uit is, strooit de Franse pers met woorden van lof. “Melodieën die je optillen, je inspireren en meenemen naar elders”, klonk het bij radiozender Europe 1. Ook op zenders RTL, France Inter en France Bleu niets dan mooie woorden. “Haar beste album in 20 jaar”, “een enorm geslaagde comeback, die alles heeft wat we graag horen” of “een nieuwe plaat met ongelooflijk mooie liedjes”.

Ook de geschreven pers is laaiend enthousiast. “Ze is atypisch en toch zo poppy”, beschrijft Femme Actuelle. “Een romantische terugkeer” en “een prachtige popplaat”, klinkt het elders. Télémag noemt het een “elegant en teder” album, terwijl Gala de “sterke teksten” bewierookt.

LEES OOK