Parklife dit jaar op 23 september

Foto: Frederiek Vande Velde

Gent - Parklife, het outdoor muzikaal evenement van Gent Festival van Vlaanderen, vindt dit jaar plaats op zondag 23 september. Vorig jaar, toen Gent Festival Van Vlaanderen het 60-jarig bestaan vierde, vond Parklife, dat zich ontrolt in het Parkbos langs de Kortrijksesteenweg, uitzonderlijk al plaats op 10 september, één week voor OdeGand en Gent Festival van Vlaanderen zelf van start gingen.

Parklife is een echt familiefestival en zeer kindvriendelijk. Het gedeelte op de festivalweide zelf, waar tal van eet- en drankstanden en muziekpodia zijn, is gratis. Het publiek kan ook deelnemen aan een aantal uitgestippelde wandelingen, met onderweg muzikale verrassingen. Wia aan dat Parkours deelneemt betaalt wel 7 euro.

In tegenstelling tot vorige jaren gaat het niet langer om één lange wandeling (die van vorig jaar beet met meer dan 6 km wel flink in de kuiten), maar zijn er deze keer verschillende kortere wandelingen waar men kan uit kiezen. De muzikale acts worden pas later bekend gemaakt.

 

Parklife.  Zondag 23 september, van 11 tot 20 uur. Parkbos Gent, Portaal Grand Noble, Kortrijksesteenweg 1147, Sint-Denijs-Westrem. Gratis toegang tot de Parkvillage. Parkours: 7 euro, gratis -12 jaar
Ticketverkoop vanaf dinsdag 15 mei via www.parklife.gent


 

Door Rudy Tollenaere
VOOR ABONNEES