Ploegmaat Vanmarcke wint slotrit Circuit de la Sarthe, eindwinst is voor Fransman van Wanty

© Photo News

De 26-jarige Brit Daniel McLay (EF Education First-Drapac) heeft vrijdag in een massaspurt de slotrit van het Circuit Cycliste Sarthe (cat. 2.1) gewonnen. Na 183,9 kilometer van Brûlon naar Sablé bleef hij de Fransen Samuel Dumoulin en Marc Sarreau voor.

De eindzege bleef in handen van de 24-jarige Fransman Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert), die zijn Belgische ploegmaat Xandro Meurisse voorafging. In het eindklassement bezetten de Belgische ploegen de volledige top drie. Achter Martin en Meurisse eindigde de Fransman Justin Jules van WB-Aqua Protect-Veranclassic als derde.

Martin had donderdag met solowinst een optie genomen op de eindzege. Zijn gele trui en de tweede plaats van Meurisse kwamen op de slotdag niet meer in gevaar, ook al werden de laatste vroege vluchters Perrig Quéméneur en Jetse Bol pas in de laatste van zes lokale ronden gegrepen. In de voorspelde massasprint was McLay oppermachtig. Hij boekte zo een eerste zege in het truitje van EF Education First-Drapac en de zesde in zijn carrière. Martin bracht een vijfde profzege op zijn palmares, de tweede dit seizoen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten