Vermote verschijnt ondanks schouderblessure aan start Parijs-Roubaix: “Ideaal is het niet”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Julien Vermote staat zondag gewoon aan de start van Parijs-Roubaix, ondanks een blessure aan de schouder die hij vorig weekend opliep in de Ronde van Vlaanderen.

Julien Vermote werd in de Ronde van Vlaanderen aangereden door een volgwagen en kwam daarbij ten val. Zijn schouder schoot daarbij uit de kom, maar de renner reed de wedstrijd uit en eindigde op een 41e plek. De renner van Dimension Data trok maandag naar het ziekenhuis voor een botscan. Daar bleek dat er geen sprake is van breuken, maar wel van enkele scheurtjes in de onderste ligamenten en de kraakbeenring van de linkerschouder die hem heel wat pijn bezorgen. Ideaal om te koersen is het niet, maar toch weet hij niet van ophouden. Woensdag reed hij de Scheldeprijs, donderdag deed hij een verkenning met zijn team van de kasseien in Roubaix.

laden.....
“Ideaal is het niet en ik heb nog steeds pijn, maar het gaat beter en beter”, liet hij optekenen. “Ik heb een paar goede behandelingen gehad en dat helpt wel. Natuurlijk, je voelt dat die spieren stram zijn. Vooral donderdag na de Scheldprijs was dat het geval en die nacht ben ik toch een paar keer wakker geworden. Nu goed, ik maak me geen zorgen, er zijn nog een paar dagen om te herstellen en er is elke dag progressie.”

“Het zal niet perfect zijn om te koersen zondag, maar dit is Parijs-Roubaix. Ik vertelde het nog aan mijn ploegmaten. In een andere wedstrijd zou je stoppen, maar ik reed door. Dit zijn de koersen waar ik een ganse winter voor heb gewerkt, dan stop je niet zomaar. Ook zondag wil ik starten, je laat zo’n koers niet zomaar schieten en in mijn hoofd bestaat maar één optie: starten. Het is misschien niet zo verstandig, maar als je iets echt wil, dan ga er gewoon voor.”

AANGERADEN