Dolce & Gabbana toont hoe extravagant mode wel kan zijn

Foto: Instagram

Dolce & Gabbana heeft in het Metropolitan Opera House in New York een duizelingwekkende nieuwe haute couture-collectie voorgesteld. Het werd een avond vol bombastische jurken, imposante hoofdstukken, luxueuze materialen en heel wat topmodellen. Zo mocht Naomi Campbell de show afsluiten voor de ogen van heel wat steenrijke fans van het Italiaanse label.

Honderd looks presenteerden Domenico Dolce en Stefano Gabbana tegen het klassevolle decor van het Metropolitan Opera House. Onder de toeschouwers bevonden zich vooral steenrijke fans van het Italiaanse modehuis die werden overgevlogen vanuit Azië en Rusland, maar ook heel wat celebrities. Normaal kiest het ontwerpersduo voor zijn Alta Moda-collectie een locatie in Italië uit, maar dit keer was New York aan de beurt en die stad werd duidelijk als inspiratiebron gebruikt. 

Zo kregen heel wat modellen dezelfde kroon opgezet zoals die van het Vrijheidsbeeld en waren er op de jurken prints te zien van de Chrysler Building, de sterren en strepen van de Amerikaanse vlag en de neonreclames van Times Square. Dankzij alle glitterjurken en knipogen naar de jaren twintig had het geheel iets weg van een scène uit 'The Great Gatsby'. 

Belgische in bont

Maar er was niet alleen aandacht voor de duizelingwekkende jurken, ook de keuze voor de modellen viel op. Zo mocht Naomi Campbell afsluiten en liepen plus-sizemodel Ashley Graham, model met hoofddoek Halima Aden en ook de 69-jarige Maye Musk mee. Daartussen dook trouwens het Belgische model Yumi Lambert op. Zij werd een outfit aangemeten met daarover een lange bontjas. In tegenstelling tot de meeste modehuizen hebben de Italianen het gebruik van bont namelijk nog niet afgezworen...

 

 

 

 

 

 

 

 

Door flb
Meest recent