Tijd voor nieuw behang op de muren? Ga voor deze gedurfde prints

Ben je uitgekeken op dat saaie behangpapier op jouw muren of staren jouw naakte muren je elke dag verwijtend aan? Dompel je dan onder in de volgende behangpapiertrends en geef je muren een romantische, hedendaagse of luxueuze update.

Bloemenprints zijn al enkele jaren razend populair en daar komt ook het komende zomerseizoen nog geen verandering in. De bloemenprints zijn er in alle kleuren, alle groottes en alle stijlen. Van barok tot gestileerd, van mierzoet tot dramatisch of van hedendaags tot klasssiek. Iedereen vindt ongetwijfeld zijn gading.

(Foto's: planete-deco.fr, behangfabriek.com, mydomaine.com, bo-bedre.no en muralswallpaper.co.uk)

Ook prints uit lang vervlogen tijden worden opnieuw hip en trendy. Deze prints met een knipoog naar de stijlbeweging art deco uit de eerste decennia van de vorige eeuw geven jouw woning een compleet andere, doch zeer gesofisticeerde look.

(Foto's: livinggazette.com, grahambrown.com en grahambrown.com)

Neem je jezelf en je interieur niet te serieus en ben je wel te vinden voor een grapje? Met dit behangpapier met trompe l'oeil effect hou je het voor jezelf en je bezoekers altijd spannend. Lefgozers kiezen niet enkel voor een 'wannabe' tegeltje, maar gaan er helemaal voor met een valse boekenwand of zuilengalerij.

(Foto's: remodelista.com, marieclaire.fr, muralswallpaper.co.uk, limelace.co.uk en yourdecoshop.com)

Wie geen fan is van prints, houdt misschien wel van de structuur en textuur van natuurlijke materialen. En hoewel dit misschien niet lijkt op behangpapier is het dat wel degelijk. Materialen zoals kurk, hout, gras en bamboo vormden hier de belangrijkste inspiratiebron.

(Foto's: elitis.com, eijffinger.com, norwegianicons.no en burkedecor.com)

Door VVA