WBC-titelkamp eindigt met een sisser nog voor ze begonnen is: titelverdediger staat te zwaar

Bron © BELGA

Daigo Higa (l.) is zijn titel kwijt. Foto: @EduChang

De Japanner Daigo Higa heeft zaterdag in eigen land in Yokohama zijn WBC-titel bij de vlieggewichten moeten afgeven na de weging van de boksers. Higa zou het zondag opnemen tegen zijn uitdager, Cristoger Rosales uit Nicaragua, maar woog een dag voor het gevecht 900 gram te veel.

De 22-jarige Higa woog 51,7 kg bij de weging voor de partij, terwijl slechts 50,9 kg was toegestaan. Hij wordt de eerste Japanner in de boksgeschiedenis die zijn titel zo niet kan verdedigen omdat hij te zwaar staat.

Volgens diverse Japanse media zou het wel goed kunnen dat de partij van zondag toch doorgaat. Er staat dan geen WBC-titel meer op het spel, maar Higa kan - mits hij deze keer ‘slaagt’ voor de weging - wel een nieuwe Japans record vestigen door zestien opeenvolgende wedstrijden te winnen voor het einde van de partij.

Higa, prof sinds 2014, pakte de WBC-titel bij de vlieggewichten in mei vorig jaar door de Mexicaan Juan Hernandez Navarrete te kloppen. Higa verdedigde die titel succesvol tegen de Fransman Thomas Masson (in oktober vorig jaar) en tegen de Mexicaan Moises Fuentes (in februari). Die laatste winst was zijn eerste met KO.

    AANGERADEN