Na de peperdure ‘Ikea’-tas: hier is het ‘vuilniszak’-shirt van Balenciaga

Het Franse modehuis Balenciaga heeft zich de voorbije maanden populair gemaakt met opvallende stuks, zoals een herinterpretatie van de ‘Frakta’-tas van bij Ikea. Nu kunnen fans - die enkele honderden euro’s te veel hebben - investeren in een hemd dat iets heeft van een vuilniszak.

Misschien heb je als kind ooit een T-shirt gemaakt door enkele gaten in een kleurrijke vuilniszak te knippen. Check? Dan kunnen nostalgische hippe vogels nu een gelijkaardig item kopen van Demna Gvasalia’s Balenciaga. Het is wel iets duurder dan een vestimentair DIY-project: het plastic hemd met goudkleurig logo kost 650 euro.

Combineert mooi met ruitjes, tweed en is door het waterafstotende materiaal - uiteraard - bestand tegen aprilse grillen. Het kledingstuk, dat de toepasselijke naam ‘Plastic-Bin shirt’ meekreeg, leidt tot grappige situaties op Twitter. “Net een vuilnisman. Is dit de top van de modewereld? Nee, bedankt”, schrijft iemand in een reactie op Vogue’s post rond de laatste nieuwe Balenciaga-mode. “Sommige mensen kunnen een vuilniszak doen werken”, countert lifestylesite Design Taxi.

Check hier nog eens de de dure herinterpretatie van de spotgoedkope 'Ikea'-tas.

Door vwh
  • VOOR ABONNEES