H&M kondigt designersamenwerking met Moschino aan

Foto: H&M

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de Zweedse modeketen H&M in zee met een topontwerper om een capsulecollectie uit te werken. Deze keer is de eer aan Jeremy Scott, creatief directeur bij het populaire Moschino.

Heerlijk nieuws voor de fans van mode met een grappige twist: het Italiaanse modehuis Moschino, onder creatieve leiding van de extravagante Jeremy Scott, zal een betaalbare collectie maken voor de modeketen.

H&M kondigt designersamenwerking met Moschino aan

De man lost al wat vage details over wat we mogen verwachten. “Ik beloof dat plezier, kleuren en tekenfilms centraal zullen staan. Net als al mijn collecties zal deze lijn een mix zijn van humor en haute couture. Dat is een kenmerk van mijn werk voor Moschino en ik wil de lijn doortrekken. Het wordt een frisse lijn met wat knipogen naar het verleden. Een soort greatest hits”, zegt Scott - die dol is op Mickey Mouse - in het officiële persbericht dat zondag de wereld werd ingestuurd.

H&M kondigt designersamenwerking met Moschino aan

Scott kleedde al veel beroemdheden onder wie Katy Perry, Gigi Hadid en Miley Cyrus en wil alle “cool kids die zich de originele Moschino-stuks niet kunnen veroorloven” in de betaalbare ontwerpen zien. “Ik wil de items zien opduiken van Japan tot in Zuid-Afrika. Ik wil dat mensen erin uitgaan, plezier maken, de liefde van hun leven ontmoeten, zich de koning of koningin van de wereld voelen en miljoenen selfies maken”, voegt hij eraan toe. De lijn zal vanaf 8 november wereldwijd te koop zijn online en in de geselecteerde winkels.

 

Door vwh
AANGERADEN