Model met maatje meer haalt uit naar de modewereld: “Wij willen ook sexy foto’s!”

Het Australische model met een maatje meer Jessica Vander Leahy (30) is het beu dat ze in de mode-industrie altijd als het “dikke meisje” wordt behandeld. Nu heeft ze haar mening geuit over de uitdagende schoonheidsnormen in het wereldje.

Vander Leahy werkt al meer dan tien jaar als model, maar merkt dat haar ronde vormen in de branche nog (te) vaak in haar nadeel spelen. Tijdens een recente shoot kreeg ze naar eigen zeggen te horen dat ze gewoon moest lachen, terwijl een ander, slanker model verleidelijk mocht poseren met een mannelijk model. “Wij willen ook sexy opdrachten doen”, zei ze misnoegd in de Australische Healthyish-podcast.

“We willen net hetzelfde als onze slankere collega’s. We willen niet enkel ‘curvy’ dames zijn. Iedereen verdient het om er mooi uit te zien, zich goed te voelen en te genieten van wat ze dragen. Het is nodig om meer rekening te houden met wat we als gezond labelen en wat we naar voor schuiven als schoonheidsideaal”, voegde ze daar kort maar krachtig aan toe.

Door vwh