In dit nieuwe hotel in Londen val je in de handen van een seriemoordenaar

Foto: The Hollow Hotel

Een overnachting in The Hollow Hotel zal je vast niet snel vergeten of dat is in elk geval toch de bedoeling ervan. Het Londense logement staat helemaal in het teken van een seriemoordenaar die je op de hielen zit. Raak jij heelhuids weer buiten?

Verslingerd aan thrillers en alles wat met seriemoordenaars te maken heeft? Dan is een nachtje in The Hollow Hotel misschien wel iets voor jou. Vanaf 17 april opent het de deuren in een oude koekjesfabriek in Londen. Het hotel is gebaseerd op dat van H.H. Holmes, een van de eerste gedocumenteerde seriemoordenaars ooit. Hij had er eentje in Chicago waar hij allerlei vallen had geïnstalleerd en zo ettelijke hotelgasten vermoordde.

Klinkt eng? Wel dat is ook de bedoeling. "Als je luistert naar het gefluister in de kronkelende gangen, dan bestaat de kans dat je je achter elke hoek dieper ingraaft tot je niet meer weg kunt", klinkt het op de website van The Hollow Hotel. "Het wordt een avontuur door een doolhof van verborgen gangen die je het leven zullen kosten of je verder naar het donkere hart van het hotel zullen leiden. Ontdek de ingewikkelde geschiedenis, duistere geheimen en verborgen agenda's van het hotel. Wie het heeft gebouwd, heeft letterlijk een dodelijke valsstrik ontworpen, speciaal voor jou."

Claustrofobie

Het gaat dus om een soort escape room, maar dan wel eentje met een overnachting waar je levend moet zien uit te geraken. Het gaat om een initiatief van differenceEngine, een theatergezelschap dat de toeschouwers altijd interactief betrekt in zijn stukken. Reserveren kan vanaf nu en dat tot en met juni. Een nachtje in het hotel kost om en bij de 50 euro. Ah nog één iets, als je claustrofobie hebt dan blijf je er beter weg, wordt er gewaarschuwd. 

 

Door flb
Meest recent