Zo zullen prins Harry en Meghan Markle prinses Diana eren op hun huwelijk

Foto: PN

De Britse prins Harry en Meghan Markle zullen wijlen prinses Diana eren op hun huwelijk. Het koppel wil haar favoriete bloemen in de decoratie laten verwerken. Dat schrijft de internationale pers.

De bloemdecoraties in St. George’s Chapel, waar het koppel op zaterdag 19 mei trouwt, zullen volgens People witte tuinrozen bevatten. Deze soort was een van de favoriete bloemen van prinses Diana, die op 31 augustus 1997 om het leven kwam bij een ongeluk in Parijs. Vorig jaar werd de prinses, die door Elthon John ‘Miss Rose’ wordt genoemd in zijn hit ‘Cande in the Wind’, ook geëerd naar aanleiding van de twintigste verjaardag van haar overlijden. Toen werd een tijdelijke bloementuin vol witte rozen geopend in Kensington Palace. Die kreeg de naam ‘The White Garden’ mee.

Nog meer rozen

Naast witte rozen zullen er op de grote dag van de prins en Meghan ook veel pioenrozen te zien zijn, want dat zijn de favoriete bloemen van de Amerikaanse de koninklijke bruid in wording. Toen de twee elkaar pas kenden, deelde Meghan vaak foto’s van boeketjes pioenrozen op haar - inmiddels verwijderde - Instagrampagina.

Britse bloemiste

Begin april raakte bekend dat de Britse bloemiste Philippa Craddock de trouwlocaties fleurig mag aankleden. “Ik ben heel vereerd dat ik ben gekozen om hun bruidsbloemen te ontwerpen en de decors te realiseren. Het was een plezier om met het koppel samen te werken. Het proces was zeer creatief en leuk. De uiteindelijke ontwerpen zullen hen representeren als een paar, iets wat ik altijd probeer te bereiken in mijn werk, met seizoensinvloeden en duurzaamheid voorop”, zei ze toen in een reactie die te lezen was op het Twitteraccount van Kensington Palace.

Door vwh
  • VOOR ABONNEES