Volgend seizoen zullen we geen Ilombe Mboyo zien op het Europese niveau

Bron © BELGA

Archiefbeeld. Foto: Yorick Jansens

Brussel -

FC Sion is voor het eerstvolgende seizoen geschorst voor Europees voetbal. De Zwitserse club van Ilombe Mboyo had verzuimd een openstaande rekening van 950.000 euro te vermelden in de inschrijvingspapieren voor deelname dit seizoen aan de Europa League.

FC Sion moest dat bedrag nog betalen aan de Franse club Sochaux. Deelname aan de Europese competities is verboden voor clubs die nog onbetaalde facturen aan andere partijen moeten voldoen. Sion moet ook een boete van 235.000 euro betalen aan de UEFA.

Mboyo en co zullen normalerwijze sowieso geen Europees voetbal afdwingen. De club staat pas negende op tien ploegen in de Zwitserse Super League. De intussen 30-jarige Mboyo scoorde dit seizoen zes keer voor Sion.

FC Irtysj uit Kazachstan werd eveneens door de UEFA voor één seizoen verbannen wegens het overtreden van de financiële spelregels. Deze straf is echter voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. De club moet wel een boete betalen van 435.000 euro.

FC Vojvodina uit Servië en KF Tirana uit Albanië werden 215.000 euro gekort op hun premies uit de Europa League wegens licentieproblemen.

Meer voetbal