Agüero out na kijkoperatie aan knie

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Kersvers Engels landskampioen Manchester City moet het een tijdlang zonder zijn aanvaller Sergio Agüero zien te stellen. De 29-jarige Argentijnse international heeft een kijkoperatie aan de knie ondergaan, zo liet hij dinsdag op Twitter weten. “Ik hoop zo snel mogelijk terug op het veld te staan.”

Met 21 treffers en zes assists in 25 competitiewedstrijden had Kun Agüero dit seizoen een belangrijk aandeel in de vijfde titel van de Citizens. De ploegmaat van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany sukkelde echter al langer met de knie en miste daardoor de Premier League-wedstrijden tegen Stoke City en Everton. Hij maakte zijn rentree met een invalbeurt in de thuiswedstrijd tegen stadsrivaal Manchester United (2-3), waarin City de titel aanvankelijk nog misliep. Nadien viel hij ook in in de verloren terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen Liverpool (1-2), maar bleek toen nog niet voldoende hersteld te zijn.

Met deze kleine ingreep hoopt Agüero blessurevrij aan de start van het WK te komen, dat de Argentijnen op 16 juni openen met het duel tegen IJsland in Moskou. Nadien volgen voor La Albiceleste nog groepswedstrijden tegen Kroatië en Nigeria.