Jonge Australiër verrast de toppers, Pinot is de nieuwe leider in Tour of the Alps

De derde etappe in de Tour of the Alps is gewonnen door de 22-jarige Australiër Ben O’Connor. Hij ontsnapte in de slotfase van een zware bergetappe die werd gekleurd door de Fransman Thibaut Pinot. De Franse klimmer is ook de nieuwe leider.

gvdl

Dimension Data kende tot nu toe geen voorspoedig seizoen met enkel maar een zege van Mark Cavendish. Daar heeft de Australiër Ben O’Connor op mooie wijze verandering in gebracht na een zeer geanimeerde derde etappe in de Tour of the Alps. Met dank aan Thibaut Pinot. De Franse kopman van Groupama-FDJ demarreerde tijdens de beklimming van de Gampenpas, op meer dan vijftig kilometer van de finish. O’Connor en Pozzovivo sprongen mee en begonnen aan een lang gevecht met de groep van Chris Froome en de Colombiaanse leider Sousa.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 20-jarige Colombiaan kwam ten val tijdens een risicovolle laatste afdaling. Froome bracht de achtervolgers nog wel terug tot bij Pinot en co maar intussen was O’Connor al vertrokken voor een korte solo. Hij had aan de finish in Meran een handvol seconden over op een klein groepje achtervolgers waarvan Pinot de spurt won én zes bijkomende bonificatieseconden op zak stak. Zo wordt Pinot meteen ook de nieuwe leider van deze vijfdaagse rittenwedstrijd die vrijdag eindigt in WK-stad Innsbruck.

UITSLAG:

1. Ben O’Connor (Aus) 2. Thibaut Pinot (Fra) 3. Domenico Pozzovivo (Ita) 4. George Bennett (N-ZL) 5. Luis Leon Sanchez (Spa) 6. Chris Froome (GBR)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten