Tom Coninx krijgt geen nieuw contract meer bij VTM

© Stadion

Hij tekende jarenlang op zaterdagavond present tijdens het voetbalmagazine ‘Stadion’ op VTM, maar nu de voetbalrechten verhuisd zijn naar concurrent Vier, ziet Tom Coninx (43) zijn exclusiviteitscontract bij moederbedrijf Medialaan niet meer verlengd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag. De presentator blijft alvast niet bij de pakken zitten: “Ik ga opnieuw radio maken”.

jdb

De samenvattingen van de wedstrijden uit de eerste klasse van het voetbal worden sinds het nieuwe voetbalseizoen uitgezonden op Vier, in het programma ‘Sports Late Night’. Het verlies van de samenvattingen betekende een zware slag voor ‘Stadion’, dat evenwel nog steeds wekelijks op antenne te zien is.

Toch besloot Medialaan om het allesomvattende exclusiviteitscontract met Coninx stop te zetten. “Plots was ik na twaalf jaar voetbal vrij op zaterdagavond. Heel raar”, zegt Coninx in Het Laatste Nieuws. Of de presentator volgend jaar alsnog opduikt in ‘Stadion’, is voorlopig nog koffiedik kijken. Wél zeker: Coninx keert in aanloop naar het WK Voetbal terug naar zijn eerste liefde, namelijk radio maken.

Samen met radiostem Leen Demaré zal hij op radiozender Joe acht zondagen ‘Radio Belgium’ presenteren. “Ik kijk daar echt naar uit”, vertelt Tom. “En als het een beetje meevalt, is het misschien wel de start van een hernieuwde radiocarrière. Radio blijft m’n eerste grote liefde, dat is dus de perfecte herstart.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook