Filmfestival van Venetië: David Cronenberg krijgt Gouden Leeuw voor zijn carrière

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Het filmfestival van Venetië heeft donderdag aangekondigd dat de Canadese regisseur David Cronenberg een Gouden Leeuw krijgt voor zijn carrière.

“Hoewel Cronenberg zich in het begin beperkte tot de niche van de horrorfilms (...), is hij erin geslaagd om, de ene film na de andere, een origineel en zeer persoonlijk bouwwerk neer te zetten”, zei Alberto Barbera, de directeur van de Mostra, in een communiqué.

De 75-jarige Cronenberg heeft meer dan 50 films gemaakt, waaronder ‘The Dead Zone’, ‘The Fly’, ‘Crash’ en ‘A History of Violence’. “Zijn universum, dat draait rond de onontwarbare relatie tussen het lichaam, seks en de dood, wordt bevolkt door misvormingen (...) die een weerspiegeling zijn van de angst voor de veranderingen die het lichaam ondergaat als gevolg van de wetenschap en de technologie, ziekte en fysiek verval”, aldus Barbera.

“De Gouden Leeuw in ontvangst mogen nemen, wordt een fantastische ervaring”, reageerde de regisseur. “Ik heb altijd veel gehouden van de Gouden Leeuw van Venetië.”

De 75ste Mostra loopt van 29 augustus tot 8 september.

Meest recent