Luca Brecel krijgt haalbare tegenstander in eerste ronde WK snooker

Bron © BELGA

Foto: JEFFREY GAENS

Luca Brecel (WS 13) neemt het in de eerste ronde (zestiende finales) van het WK snooker op tegen Ricky Walden (WS 27). De Engelsman overleefde drie kwalificatierondes en werd donderdag bij de loting aan Brecel gekoppeld. De Limburger hoefde als reekshoofd geen voorrondes af te werken.

Voor de 23-jarige Brecel wordt het zijn derde deelname aan de hoofdtabel van het WK. Zowel in 2012 (op zijn 17e als jongste speler ooit) als 2017 strandde de Limburger in het Crucible Theatre in Sheffield in de eerste ronde. De 35-jarige Walden staat voor zijn zevende WK. In 2013 haalde de Engelsman de halve finales.

De winnaar van het duel, dat op 23 en 24 april wordt gespeeld naar een best of 19 frames, neemt het in de achtste finales op tegen de Engelse topper Judd Trump (WS 4). Tenzij die zich laat verrassen door zijn landgenoot en qualifier Chris Wakelin (WS 55).

Luca Brecel krijgt haalbare tegenstander in eerste ronde WK snooker
Foto: Photo News

John Higgins en Mark Selby

In de kwartfinale kan Brecel op de Schotse viervoudig wereldkampioen John Higgins (WS 5) of de Engelsman Stuart Bingham (WS 12, winnaar in 2015) botsen, in de halve finale op de Engelse tweevoudig titelverdediger en topreekshoofd Mark Selby (WS 1).

De Engelsman Ronnie O’Sullivan (WS 2), goed voor vijf wereldtitels, is het tweede reekshoofd en zit in de onderste tabelhelft. In theorie speelt The Rocket, 42 inmiddels, om een finaleplaats tegen de Chinees Ding Junhui (WS 3, runner-up in 2016).

Het WK vindt plaats van 21 april tot 7 mei. Vorig jaar veroverde Selby zijn derde titel na 18-15 winst tegen Higgins in de finale.

  • Meest recent