Opnieuw Astana! Luis Leon Sanchez zorgt voor drie op vier in Tour of the Alps

© AFP

Luis Leon Sanchez heeft de vierde etappe van de Ronde van de Alpen (2.BC) gewonnen. Hij kwam na een attractieve finale solo aan in Lienz. De derde zege in deze rittenkoers voor Astana , dat de finale opnieuw domineerde. Thibaut Pinot blijft leider.

vml

Vanaf de eerste kilometer was het oorlog maar Ben Hermans slaagde erin om een plekje te bemachtigen in de goede vlucht. Hij ging met acht kompanen op pad: Dupont, Bizakarra, Meintjes, De La Cruz, Durasek, Padun, Grosschart en Villella.

Onder impuls van UAE Team Emirates werden de laatste koplopers ingerekend op 20 kilometer van de finish. Door dat beukwerk van vooral Vegard Stake Laengen in dienst van kopman Fabio Aru was de eerste groep uitgedund tot een twintigtal toppers.

Het leverde een aantrekkelijke finale op. Op 16 kilometer van de streep demarreerde Aru als eerste maar geraakte niet weg en ook Chris Froome kreeg geen vrijheid van leider Thibaut Pinot.

Het was uiteindelijk Luis Leon Sanchez die in de afdaling richting finish wegraakte met George Bennett en Koen Bouwman. Achter hem controleerde Astana en Sanchez maakte het ook alleen af. Aan de finish droeg hij meteen de zege aan zijn overleden ploegmaat Scarponi door naar de hemel te wijzen. De overige favorieten kwamen samen over de streep, de Fransman Pinot blijft leider.

Uitslag:

1. Luis Leon Sanchez (Spa/Astana) in 3u19:59

2. George Bennett (NZe) op 0:06

3. Koen Bouwman (Ned) 0:11

4. Thibaut Pinot (Fra)

5. Fabio Aru (Ita)

Stand:

1. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) in 14u12:44

2. Domenico Pozzovivo (Ita) 0:15

3. Miguel Angel Lopez (Col)

4. Chris Froome (GBr) 0:16

5. Fabio Aru (Ita)

LEES OOK

Nu in het nieuws