Originele versie van ‘Nothing Compares 2 U’ van Prince alsnog uitgebracht

© Matt Sayles/Invision/AP

De originele opname van het nummer ‘Nothing Compares 2 U’ van de overleden Amerikaanse popster Prince, wordt alsnog uitgebracht. Dat melden verschillende buitenlandse media vrijdag.

De beheerders van het muzikale nalatenschap van Prince beslisten samen met muziekmaatschappij Warner Bros om de meer dan 30 jaar oude opname vrij te geven. Het gaat om de allereerste opname van het nummer, dat dateert uit 1984.

Het lied verscheen een jaar later - in een andere versie - op een plaat van de band The Family, een van de zijprojecten van Prince. Uiteindelijk zou de Ierse zangeres Sinéad O’Connor in 1990 een wereldhit scoren met haar versie van het lied. Daarna bracht Prince het nummer ook regelmatig tijdens zijn concerten.

De originele studioversie wordt nu als vinylsingle uitgebracht, zo meldt het muziekmagazine Pitchfork. Variety schrijft dat de song ook gestreamd of digitaal aangekocht kan worden.

Het vrijgeven van de opname gebeurt wellicht niet toevallig samen met de tweede verjaardag van het overlijden van Prince. ‘His Royal Badness’ stierf op 21 april 2016.

Aangeboden door onze partners