voorstelling boek De ondraaglijke blankheid van het bestaan

Tom Lanoye haalt een goede vriendin naar De Krook

© if

Zaterdag 21 april komt de Zuid-Afrikaanse schrijfster, journaliste, comédienne en lesbo-activiste Marianne Thamm haar boek 'De ondraaglijke blankheid van het bestaan' voorstellen in De Krook. Ze doet dat in het gezelschap van auteur-columnist Tom Lanoye, die zoals bekend, zelf ook in Zuid-Afrika woont. Lanoye schreef het voorwoord van het boek en had daar zo zijn redenen voor.

Rudy Tollenaere

Tom Lanoye: "'Eindelijk heeft Marianne haar leven neergeschreven. Geen fantast had het zo gek kunnen verzinnen. Ze is de dochter van een ongeletterde Portugese werkster (uit een communistische familie) en een Duitse nazi-krijgsgevangene. Ze trouwden na de oorlog in Engeland en emigreerden later naar Pretoria, waar Marianne moest opgroeien in de hoogtijdagen van apartheid. Haar moeder kreeg afasie —net zoals die van mij, later. Haar vader bleef nazi, tot wanhoop van Marianne. Totdat zij, in het Zuid-Afrika van Nelson Mandela, samen met haar vriendin twee zwarte vondelingmeisjes adopteerde. Mariannes vader werd stapeldol op zijn kleindochters en kwam tegenover zijn dochter eindelijk in het reine omtrent zijn oorlogsverleden. Een vertelling van twee continenten en vele levens.Een relaas van liefde, waarheid, verzoening en vergeving', aldus Lanoye, die Thamm overhaalde om haar verhaal neer te schrijven in een boek.

De ondraaglijke blankheid van het bestaan. Een bewogen leven in het land van Mandela. Interview en boekvoorstelling met Tom Lanoye in aanwezigheid van de schrijfster. Zaterdag 21 april, 14 uur, De Krook. 5 euro. Reductieprijs 1 euro. Inschrijven vooraf kan niet meer, gewoon betalen aan de kassa.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent