Politie verspreidt beelden van dode Prince en verhoor van zangeres: “Hij was extreem gewelddadig”

© Retna/Photoshot

De politie van Carver County heeft videobeelden en foto’s verspreid van het dode lichaam van Prince, zoals het op 21 april 2016 werd aangetroffen in zijn woning in Paisley Park. Het muziekfenomeen werd 57 jaar.

Guy Stevens

Prince werd op 21 april 2016 dood aangetroffen aan de deur van een lift in zijn woonplaats Paisley Park, in Minnesota. De Amerikaanse zanger, die tijdens zijn lange carrière meer dan 100 miljoen platen verkocht, overleed aan een overdosis fentanyl. Hij kreeg de pijnstiller vermoedelijk van dokter Michael Todd Schulenberg, maar de politie maakte afgelopen week bekend dat er geen strafrechtelijke vervolging tegen de man komt. Openbaar aanklager Mark Metz gaf donderdag te kennen dat de politie denkt dat Prince niet wist dat hij fentanyl nam. Hij had er alleszins geen voorschrift voor.

Omdat er geen vervolging komt, heeft de politie nagenoeg het hele onderzoeksdossier publiek gemaakt. Zo werden onder meer foto’s verspreid van het levenloze lichaam van Prince, liggend op de grond zoals het op de dag van zijn overlijden aangetroffen werd. In een bijhorend filmpje krijg je ook een inkijk in het huis van de wereldster.

(De foto’s van de dode Prince beslisten we niet te geven)

© AP

Sinead O’Connor

De politie gaf ook audiomateriaal vrij van het verhoor van Sinead O’Connor, de zangeres waarmee Prince een wereldhit scoorde met Nothing Compares 2 U. Daarin schetste ze geen al te mooi beeld van de zanger.

“Hij nam geregeld zware drugs”, aldus O’Connor. “Ik heb ze hem nooit zien nemen, want hij ging altijd naar een andere kamer om te gebruiken. Wanneer hij dan weer uit die kamer, was hij heel gewelddadig en agressief en verdwenen zijn oogbollen uit zijn ogen. Echt waar, ze verdwenen gewoon.”

“Hij is extreem gewelddadig geweest tegen een aantal vrouwen tijdens zijn leven, waaronder ik. Veel vrouwen moesten naar het ziekenhuis terwijl die arme Prince onder invloed was van die medicatie.”

Aangeboden door onze partners