Amerikaanse golfer scoort een BIRDie, maar is er helemaal niet blij mee

Bron © ABC News

In de Amerikaanse Staat Michigan zijn tijdens een golftoernooi vier jonge golfers van de nabijgelegen Blissfield High School aangevallen door een wilde gans. De gans had het specifiek gemunt op een leerling die ‘gered’ moest worden door voorbijgangers. Zowel de gans als de golfer bleven ongedeerd.

Tijdens het golftoernooi van de Blissfield Highschool in Michigan, liepen vier deelnemers over een van de golfbanen. Ze werden gewaarschuwd door een bord waarop stond dat er wilde ganzen aanwezig konden zijn. Er zat een gans op haar eieren te broeden, maar het viertal hield de nodige afstand. Het was dus schrikken wanneer een andere en agressieve gans achter de golfers opdook. De gans besprong Isaac Couling - één van de vier golfers - die meteen op de grond viel.

Het doel van Couling om zoveel mogelijk birdies te scoren, werd wel heel letterlijk genomen. Bij elke golfhole bepaalt de organisatie het aantal slagen waarin het parcours moet worden afgelegd. Dat aantal slagen wordt een par genoemd. Als een golfer erin slaagt om een bepaalde hole in één slag minder dan de par af te werken, dan scoort hij een birdie. Of Couling tevreden is met deze BIRDie,valt te betwijfelen.

Devon Gilson-Pitts, de echtgenote van de assistent trainer van het Blissford golfteam, zag het allemaal gebeuren vanuit haar golfkarretje. Ze probeerde met samen met haar man het golfkarretje tussen de gans en de golfer te plaatsen. Dat werd geen succes. Uiteindelijk moesten er vier golfkarretjes gebruikt worden om de gans weg te jagen en het gevallen materiaal van de golfer terug te pakken. Zowel Isaac Couling als de gans kwamen zonder kleerscheuren uit de situatie.

Door lsjs
    Meest recent