Luca Brecel meteen out op WK snooker na enkele pijnlijke missers waar hij zelf van stond te kijken

Foto: World Snooker

Luca Brecel (WS 13) is er niet in geslaagd om zijn slechte start van maandag op het WK snooker in het Engelse Sheffield recht te zetten. Na de eerste sessie stond hij 3-6 in het krijt tegen de Engelsman Ricky Walden (WS 27) en vanmiddag in The Crucible speelde hij opnieuw te wisselvallig om te kunnen stunten, waardoor hij uiteindelijk met 6-10 zijn meerdere moest erkennen in de ervaren Brit. Hij stond zowaar zelf te kijken van enkele pijnlijke missers... Zo zit zijn WK er voor de derde keer op drie deelnames al op na de eerste ronde.

In zijn wedstrijd van de eerste ronde stond Brecel na de maandagavond gespeelde eerste sessie 3-6 in het krijt. Dinsdagnamiddag werd de tweede sessie gespeeld en wie het eerst tien frames won, stootte door naar de achtste finales.

Meteen pijnlijke misser

Even zag het er goed uit toen Walden in het eerste frame van de middag in de fout ging door de witte bal in de pocket te spelen en Brecel een 5-1-voorsprong kon nemen, maar de 23-jarige Limburger miste even later zelf een cruciale rode bal, waarna Walden meteen overnam en met een break van 122 (zijn tweede century in deze wedstrijd) meteen voor 3-7 zorgde. Brecel begreep zelf niet hoe hij die bal had kunnen missen.

 

 

Brecel bleef echter knokken voor wat hij waard was en liet af en toe nog wel mooie dingen zien. Op zijn beurt pakte hij zo het elfde frame: 4-7.

 

 

Brecel kwam vervolgens met een break van 25 op voorsprong maar bleef erg wisselvallig spelen en elk foutje werd door de 35-jarige Brit meteen afgestraft. Onder meer een makkelijke misser op de zwarte bal zorgde voor 4-8. Voor de pauze kon hij toch nog milderen tot 5-8 na een geweldige blauwe bal.

 

 

"The Belgian bullet" begon na de pauze opnieuw sterk. Na een klein foutje kon Walden nog terugkomen maar deze keer bleef het spannend tot de zwarte bal. Die werd gemist door de Brit en Brecel slaagde erin om met 67-58 alsnog het frame binnen te halen: 6-8. Hij ontsnapte wel nog aan het domste frameverlies in de geschiedenis van het WK snooker toen hij zijn keu centimeters naast de nog rollende cueball gooide. Als hij de bal had geraakt, verloor hij alsnog het frame...

 

 

Zo werd het zowaar nog spannend en ook in het vijftiende frame ging het lang over-en-weer. Uiteindelijk trok Walden echter toch weer aan het langste eind 6-9.

Walden kon het nadien afmaken in het zestiende frame. De wisselvallige Brecel voelde de bui al hangen en probeerde het deze keer defensief op te lossen maar liet opnieuw te veel missers noteren, waardoor Walden zijn tiende frame kon binnenhalen: 6-10 en over and out voor Brecel.

In de achtste finales speelt Walden tegen de winnaar van het Engels onderonsje tussen Judd Trump (WS 4) en qualifier Chris Wakelin (WS 55).

Derde keer uitgeschakeld in eerste ronde

Voor de 23-jarige Brecel was het zijn derde deelname aan de hoofdtabel van het WK. Zowel in 2012 (op zijn 17e als jongste speler ooit) als 2017 strandde hij in het Crucible Theatre in Sheffield ook al in de eerste ronde.

De 35-jarige Walden speelt zijn zevende WK. In 2013 haalde de Engelsman de halve finales. Deze keer moest hij, in tegenstelling tot Brecel, wel drie kwalificatierondes afwerken maar dat bleek enkel een goed opwarmertje.

Door vml
    Meest recent