Familie Prince klaagt ziekenhuis aan omdat het zijn pillen niet onderzocht

© AP

De familie van Prince heeft een ziekenhuis in Chicago gedagvaard omdat die een professionele fout zou gemaakt hebben. De familie verwijt het ziekenhuis dat het de pillen niet geanalyseerd heeft die een overdosis veroorzaakten bij de artiest een paar dagen voor zijn overlijden.

De dagvaarding komt enkele dagen nadat bekend was geraakt dat er na het overlijden van de muzikant niemand zou vervolgd worden. Er kon volgens het onderzoek niet uitgeklaard worden hoe Prince aan de bewuste pillen was geraakt.

Op 15 april 2016 moest het privévliegtuig van Prince een noodlanding maken in Moline, Illinois, nadat de muzikant het bewustzijn had verloren. De ambulanciers gaven hem een middel tegen overdosissen en konden hem zo redden.

Maar de familie verwijt het ziekenhuis waar hij nadien naartoe werd gebracht, het Trinity Medical Centre, dat het de pillen niet onderzocht heeft die aan de basis lagen van die overdosis. Een week later overleed Prince aan een nieuwe overdosis, als gevolg van dezelfde pillen.

LEES OOK: Politie verspreidt beelden van dode Prince en verhoor van zangeres: “Hij was extreem gewelddadig”

Aangeboden door onze partners