Europese kampioene haalt uit naar de Belgische snookerfederatie: “Moet mijn EK zelf bekostigen”

Foto: Karel hemerijckx

Snookerspeelster Wendy Jans is teleurgesteld in de Belgium Billiards and Snooker Association (BBSA). Die maakte dinsdag bekend dat enkel de twee hoogste gerangschikte Belgische dames financieel gesteund zullen worden op het Europees Kampionschap in de Roemeense hoofdstad Boekarest. De zevenvoudig wereld- en elfvoudig Europees kampioene moet hierdoor alles uit eigen zak betalen.

De 34-jarige Jans uitte haar woede op haar officiële facebookpagina. De BBSA kiest ervoor om enkel de twee dames die de Belgische snookercompetitie aanvoeren te steunen tijdens het EK. Een onlogische keuze volgens Jans omdat zij met voorsprong het mooiste palmares heeft van alle Belgische snookerspeelsters.

“Ik speel al vijftien jaar niet meer mee in de Belgische snookercompetitie, dus ik val dan ook volledig uit die ranking”, vertelt Jans. “Ik heb nochtans al negentien keer mogen deelnemen aan het EK en daarvan kon ik het elf keer winnen en werd ik zeven keer tweede.”

Jans zal alle kosten voor het EK dus zelf moeten dekken. De regerende Belgisch, Europees en wereldkampioene vindt dat ze meer respect verdient: “Na alles wat ik twintig jaar lang voor het Belgische snooker heb gedaan is dit mijn dank.”, besluit een teleurgestelde Jans.

Door lsjs
    Meest recent