Route du Sud wordt in een fris jasje gestoken en krijgt nieuwe naam

© AP

De Franse rittenkoers Route du Sud gaat vanaf nu door het leven als la Route d’Occitanie. Dat meldde de organisatie op twitter. Het rittenschema voor de vier dagen lange ronde werd meteen ook vrijgegeven. Tussen de vijf startende World Tour-teams zit geen enkele Belgische ploeg.

lsjs

De organisatie van de Route du Sud heeft op twitter aangegeven dat de wedstrijd voortaan door het leven gaat als la Route d’Occitanie. De keuze valt op die naam omdat de band met de streek waarin de rittenkoers wordt verreden op die manier duidelijker zou worden. Occitanië is een regio in het zuiden van Frankrijk en heeft Toulouse als hoofdstad. Het gebied verbindt de Pyreneeën met de Middellandse Zee.

De Route d’Occitanie is een rittenkoers van vier dagen die jaarlijks in juni op het programma staat. Voor een klein aantal World Tour-ploegen is het een laatste voorbereiding op de Tour de France. Het parcours is vooral geschikt voor ploegen met sterke klimmers. Daarom zien we onder meer Team Sky en Movistar aan de start verschijnen. De Belgische ploegen laten de wedstrijd links liggen. De eindoverwinning was vorig seizoen voor de Zwitser Silvan Dillier.

Rittenschema Route d’Occitanie

14 juni – Etappe 1: Cap Découverte – Carmaux (168 km)

15 juni – Etappe 2: Saint-Gaudens – Masseube Val de Gers (178 km)

16 juni – Etappe 3: Prat-Bonrepaux – Les Monts d’Olmes (198, 4 km)

17 juni – Etappe 4: Mireoix-Cazouls-les-Béziers (192, 7 km)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten