Heet de nieuwe royal baby Alexander?

Foto: Isopix

Geen vaderschapsverlof voor prins William, want die werd woensdag alweer verwacht in Westminster Abbey voor een misviering. Daar verklapte hij het een en ander over zijn pasgeboren zoon. Zo had hij iets te vertellen over welke naam het jongetje zal krijgen en ook al wat over hoe het met hem en mama Kate gaat.

Het zijn drukke dagen voor prins William. Niet alleen is hij net vader geworden, hij wordt ook alweer verwacht op enkele officiële plechtigheden ter gelegenheid van Anzac Day. Zo stond onder meer een misviering in Westminster Abbey in het gezelschap van zijn broer Harry en Meghan Markle op het programma. Toen hij het publiek ging begroeten, kreeg hij vanzelfsprekend heel wat vragen over zijn pasgeborene. 

Natuurlijk brandde op ieders lippen de vraag welke naam het jongetje zal krijgen. William gaf dan wel niet alles prijs, maar vermeldde wel dat hij "een sterke naam" zal hebben. "Tot nu toe slaapt hij goed en doet hij het in het algemeen prima, goed nieuws dus", zei hij ook nog. Ook met Kate zou alles goed gaan. "Ze verkeert gelukkig in goede vorm", klonk het. Maar het is het antwoord op de vraag van Alexander Downer, de hoge vertegenwoordiger van Australië in het Verenigd Koninkrijk, die de Britse pers op hol doet slaan.

De man vroeg aan de prins of Alexander geen goede naam zou zijn. "Grappig dat je dat vraag. Het is een goede naam", zei de royal. En dat schudt de kaarten grondig door elkaar, want volgens sommige media heeft de prins een grote hint gegeven. Tot voor kort voorspelden bookmakers dat het prinsje de naam Arthur, Philip of James zou kunnen meekrijgen. Nu komt daar Alexander bij. Het zou niet de eerste keer zijn dat naam opduikt bij de Britse royals. De tweede naam van de Queen is Alexandra, prins George heet voluit George Alexander Louis.

 

Charles afwezig

Opvallend is wel dat prins Charles naar verluidt zijn kleinzoon nog niet is gaan bezoeken, in tegenstelling tot Kate's zus Pippa en haar ouders. De kersverse opa vertoefde maandag nog in Schotland en werd daarna in Frankrijk verwacht voor de herdenking van de Slag bij Villers-Bretonneux.

Door flb,vwh