China Open golf: Wisselvallige dag voor Detry, Colsaerts stelt teleur

Bron © BELGA

Foto: AP

Thomas Detry is met een openingsronde van één onder par de beste landgenoot op het China Open golftoernooi (European Tour/2.573.141 euro), dat wordt betwist op de Topwin golfbaan in het Chinese Huaibei Town, nabij Peking. Nicolas Colsaerts kwam daarentegen niet verder dan een ronde van twee over par.

Detry, die vorige week nog 19e werd in de Trophee Hassan II, startte op de tweede parcourshelft met bogeys op de holes tien en twaalf. Tijdens het verdere verloop van zijn ronde putte hij nog birdies weg op de holes achttien, vijf en acht. In de tussenstand telt de 25-jarige Brusselaar zeven slagen meer dan de Chinese outsider Daxing Jin, de nummer 1426 op de wereldgolfranglijst, die een foutloos parcours liep van 64 slagen en dit na zes birdies en een eagle. De 24-jarige Chinees telt één slag voorsprong op de Italiaan Nino Bertasio en de Engelsman Matt Wallace.

Colsaerts, die in 2011 het toernooi won, leek naar een ronde in par af te stevenen. Zo noteerde hij op de eerste zestien holes par, maar op laatste drie holes moest hij twee bogeys incasseren wat hem niet verder bracht dan 74 slagen en een 110e plaats.

  • Meest recent