Waarom Kate en William de naam Louis kozen voor hun derde kindje

Foto: Twitter

De Britse prins William en Kate Middleton hebben de naam van hun derde kindje bekendgemaakt. Hun zoontje heet Louis.

Op het Twitteraccount van Kensington Palace is de naam van de derde royal baby eindelijk bekendgemaakt. Het jongetje heet voluit Louis Arthur Charles. "De baby zal door het leven gaan als zijn koninklijke hoogheid prins Louis van Cambridge", staat er te lezen. Kate Middleton beviel maandagmiddag van de kleine prins. Het is de eerste keer dat de hertog en de hertogin de naam zo laat bekendmaken. De naam van hun eerste zoon prins George werd na twee dagen meegedeeld, net als de naam van prinses Charlotte.

De voorbije week werd heel wat gespeculeerd over de naam van de derde royal baby, die vijfde is in lijn voor de troon. Prins William zette woensdag iedereen op een spoor, een verkeerd spoor zo blijkt nu, door aan de de hoge vertegenwoordiger van Australië in het Verenigd Koninkrijk, Alexander Downer, te zeggen dat hij best wel een mooie voornaam had.

Donderdag werd de Britse pers helemaal gek omdat er op de site van het Britse paleis een lege pagina bestaat met de naam ‘prins Albert’. Daarom ging men er tot net voor de aankondiging van uit dat het jongetje die naam zou meekrijgen. Maar nu stopt het gissen en blijkt het dat de bookmakers er ook naast zaten. Zij voorspelden Arthur, Philip of James als voornaam. Louis stond pas op de tiende plaats.

King Louis

Intussen reageert de wereld op de bekendmaking van de naam. Op Twitter worden verschillende grapjes gemaakt. Iemand knipoogt naar King Louie uit 'Jungle Book', terwijl een andere twitteraar bij de naam meteen aan de koning van de Franse komische film Louis de Funès denkt. Maar vermoedelijk knipogen prins William en Kate Middleton met deze naam niet naar filmfiguren, maar naar andere leden van de koninklijke familie. De vierde naam van prins William is immers Louis. Prins George, die deze zomer zijn vijfde verjaardag viert, heet voluit George Alexander Louis.  Volgens de Britse media is de naam ook een eervolle verwijzing naar graaf Louis Mountbatten, de mentor van de hertog van Edinburgh, die in 1979 door een IRA-bom werd gedood. Hij was de neef van koningin Elizabeth II.

De tweede naam van de pasgeboren prins, Arthur, is trouwens ook een van de eigen middennamen van prins William en tegelijk een eerbetoon aan de legendarische Britse koning Arthur. "Arthur is de naam die prins Charles aanvankelijk wilde voor zijn tweede zoon, Harry", schrijft The Sun. "Maar prinses Diana vond die naar verluidt te oubollig." Prins Louis zijn derde naam Charles is dan weer een duidelijk eerbetoon aan de grootvader van de baby, de Prins van Wales.
 

Door vwh