Dirk Van Tichelt strandt op EK judo in achtste finales

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Op het EK judo in het Israëlische Tel Aviv is Dirk Van Tichelt (IJF 20) vrijdag uitgeschakeld in de achtste finales van de klasse tot 73 kg.

De ‘Beer van Brecht’, Europees kampioen in 2008 en in Rio goed voor olympisch brons, was vrij in de eerste ronde. Hij won vervolgens van de Cyprioot Roudolf Kourtides (IJF 171) met waza-ari. Aansluitend ging Van Tichelt met dezelfde score onderuit tegen de Zweed Tommy Macias (IJF 6).

In de categorie tot 81 kg staat Sami Chouchi (IJF 49) in de halve finales. Hij opende met ipponwinst tegen de IJslander Logi Haraldsson (IJF 319). Daarna zette hij de Nederlandse topper Frank de Wit (IJF 3) opzij met ippon. Chouchi kampte om winst in zijn poule tegen de Fransman Alpha Oumar Djalo (IJF 46). Die klopte hij met ippon. De Italiaan Antonio Esposito (IJF 32) is zijn laatste obstakel op weg naar de finale.

Matthias Casse (IJF 14) hoefde in dezelfde gewichtsgroep niet aan te treden in de eerste ronde. Hij versloeg bij zijn debuut de Italiaan Christian Parlati (IJF 72) met ippon, maar verloor daarna met waza-ari van de Israëliër Sagi Muki (IJF 33).
Twee vrouwen verdedigden vrijdag, in de klasse tot 70 kg, de Belgische kleuren in Tel Aviv.

Roxane Taeymans (IJF 29) verloor in haar eerste wedstrijd met ippon, na drie strafpunten en extra tijd, van de Oostenrijkse Michaela Polleres (IJF 20). Gabriella Willems (IJF 42) toonde zich met een waza-ari de betere van de Zwitserse Alina Lengweiler (IJF 58), maar daarna onderging ze met ippon de wet van de sterkste tegen de Britse Sally Conway (IJF 12).

Vrijdag kwamen eveneens vijf Belgen op de tatami. Anne Sophie Jura tekende met een vijfde plaats in de -48 voor de beste prestatie.
 

    Meest recent