Trialbiker Kenny Belaey verovert Amerika: shows voor meer dan 20.000 dolle toeschouwers

Foto: rr

Na jaren van over en weer pendelen trekt Kenny Belaey voortaan volop de Amerikaanse kaart. De wereldbekende trialbiker heeft al een resem NBA shows en media-optredens op zijn actief staan maar wil nu écht de doorbraak forceren in de VS.

In het land waar de showbizz werd uitgevonden, lusten ze wel pap van Belaey’s adembenemende toeren op de fiets. Kenny krijgt er steevast het publiek op de hand en shows voor meer dan 20.000 toeschouwers zijn geen uitzondering.

“Eigenlijk was het nu of nooit,” steekt de ondernemende Oost-Vlaming van wal. “(grijnst) Ik ben er nu 35, nog niet versleten dus maar ik moet niet wachten tot mijn 65ste om de sprong te wagen. Om nog méér in de VS aan de bak te komen en grootser uit te pakken, was ik op zoek naar mijn eigen structuur. Tot nu toe werden de modules steeds aangeleverd door de lokale organisator, wat niet altijd ideaal is. Gelukkig hoef ik al niet meer op paletten te springen of in rokerige discotheken op te treden. The Rolling Stones staan ook niet op een veewagen hé!”

Bekijk hier zo’n show in de NBA vanop de fiets van Belaey:

Sinds jaar en dag reist Belaey met zijn fiets de wereld rond. In Europa verwierf hij een uitstekende reputatie met het groots opgezette ‘Pedal to the Medal’ spektakel waarin ook BMX’ers hun kunnen tonen. Met een dergelijke, grote infrastuctuur de hort op gaan in de States was meer dan een brug te ver. De oplossing bood zich bijna spontaan aan. “Vorige zomer werd ik in een lokale zomerbar door een gemeenschappelijke vriendin in Aalter voorgesteld aan Edwin (Van der Vennet, co-CEO van beMatrix, red.). Zijn bedrijf is niet alleen wereldtop in slimme oplossingen voor standenbouwers, ze hebben ook nog eens een Amerikaanse vestiging. Eigenlijk was het de ideale combinatie!”

Meer dan een half jaar later werd de samenwerking concreet ingevuld. In de hoofdzetel van beMatrix in Roeselare werd de opstelling van Belaey’s Amerikaanse show opgebouwd & getest. Een gelijkaardige opstelling werd dan vervolgens geproduceerd bij beMatrix USA. “Vorige week lanceerde Kenny zijn nieuwe opstelling tijdens de NBA wedstrijd Toronto Raptors – Orlando Magic. Het zag er –al zeggen we het zelf- geweldig uit,” glundert CEO Edwin Van der Vennet .

Door vml