Goed nieuws voor pizzafans, want er is nu ook een Pizza Hut-museum

© Pizza Hut

Zestig jaar geleden zwaaide de eerste Pizza Hut zijn deuren open en het is daar dat binnenkort een museum wordt geopend dat volledig in het teken staat van de fastfoodketen. Leuk nieuws voor pizzafans, maar als je er naartoe wilt, moet je er wel iets voor over hebben. Het ligt namelijk in Witchita. Waar zeg je?

flb

De eerste Pizza Hut werd in 1958 geopend door de twee broers Frank en Dan Carney en dat in een huis vlakbij de University of Wichita. Daar deden ze wat ze nu nog steeds doen, de studenten van een snelle hap voorzien. Een Pizza Hut was er ondertussen al een tijdje niet meer in gevestigd, maar nu keert de geschiedenis er terug. Zo opent op 30 april The Original Pizza Hut Museum er de deuren.

Het museum mag dan wel gratis toegankelijk zijn, je hebt er wel een flinke reis voor nodig. Witchita ligt namelijk in Nebraska in het midden van de VS. De grootste dichtstbijzijnde stad is Kansas City, al telt Wichita zelf ook zo'n kleine 400.000 inwoners. En er is nog één klein nadeel, in het museum zelf is er geen pizza te verkrijgen. Al kan wie naar punt snakt wel terecht in een filiaal van de fastfoodketen ergens anders op de universiteitscampus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners