“Te dikke” Nederlandse prinses Amalia krijgt Twitter over zich heen

Foto: Isopix

Naar aanleiding van Koningsdag liet het Nederlandse koningshuis enkele nieuwe staatsieportretten maken van Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane. Leuke familiefoto's van een gelukkig gezinnetje, al was niet iedereen het daarmee eens. Vooral kroonprinses Amalia kreeg het hard te verduren op Twitter omwille van haar uiterlijk.

Er is in Nederland heel wat ophef ontstaan rond de nieuwe foto's van het koningshuis en meer bepaald die waarop de 14-jarige Amalia staat. Op Twitter verschenen er na de publicatie van de beelden namelijk enkele grove beledigingen aan het adres van de kroonprinses. Zo vonden sommigen dat ze er te dik uitziet en ook haar zogezegd onflatterend kledingkeuze werd op de korrel genomen.

"Ga aub op dieet meid", klinkt het onder meer. Of nog: "Als ik jou zie moet ik altijd aan de Hamsterweken van Albert Heijn denken". Eentje maakte het bijzonder bont: "Ik vind Amalia er te ongezond, papperig en (te) dik uitzien. Afstotend is het. Wordt dit onze komende koningin?"

Het gaat maar om enkele fatshamers, maar meteen kwam er heel wat reactie uit allerlei hoeken. Op Twitter en in columns in de grote Nederlandse kranten werd de kroonprinses een flink hart onder de riem gestopt. Dat een meisje van amper 14 zo te kijk wordt gezet omwille van haar uiterlijk of gewicht, vinden veel mensen niet kunnen.

"Jullie moeten je dood schamen. Hoeveel berichten moeten er nog komen over pubers die zichzelf van het leven beroven omdat ze gepest worden op school? Hoeveel tieners leveren er een gevecht op leven en dood tegen anorexia?", reageert columniste Angela de Jong in AD onder meer.

 

Door flb
AANGERADEN