Primeur in de NFL: deze speler komt nog voor zijn eerste wedstrijd in de geschiedenisboeken

In de Amerikaanse NFL-competitie hebben de Seattle Seahawks een opvallende keuze gemaakt in de Draft voor volgend seizoen. Dat is het moment wanneer de beste collegespelers om de beurt door de verschillende teams in het American Football kunnen worden geselecteerd . De 22-jarige linebacker Shaquem Griffin is immers de eerste NFL-speler ooit met maar één hand.

Daverend applaus zaterdag in de vijfde ronde van de 2018 NFL Draft in Dallas toen de Seattle Seahawks voor Shaquem Griffin kozen. Niet omdat Griffin als eerste werd gekozen, maar wel omdat de speler zijn linkerhand mist. Hij vervoegt daarmee zijn tweelingbroer Shaquill Griffin die in 2017 werd gedraft door de Seahawks.

Door het zeldzame aangeboren amnionstrengsyndroom kon de linkerhand van Griffin zich onvoldoende ontwikkelen. Hij probeerde door de pijn zijn eigen vingers eraf te snijden en beschadigde daarmee zijn hand nog verder. Griffin’s hand werd daarom geamputeerd toen hij vier jaar oud was.

Griffin is een linebacker en stond bij zijn Collegeploeg uit Florida bekend als een uitstekende verdediger die opviel door zijn snelheid en kracht. Hij werd uitgekozen als beste verdediger in zijn divisie in 2016. Zaterdag werd hij gekozen in de vijfde van zeven rondes gekozen in de Draft.

Griffin hoopt bij de NFL-kampioen van 2013 door te breken. Hij tekende vrijdag alvast een sponsorcontract bij Nike. Wat er hem tijdens zijn carrière ook te wachten staat. Hij zal altijd in de geschiedenisboeken staan als de eerste speler met maar één hand in een sport waar je de handen zeker nodig hebt.

Door lsjs
    Meest recent