Nieuwe verzoeningspoging tussen directie en vakbonden bij Lidl

Foto: Photo News

De directie en de vakbonden van supermarktketen Lidl komen om 14 uur samen op het kabinet van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) voor een nieuwe verzoeningspoging. Ze hopen er de staking, die al zeven dagen duurt, te kunnen beëindigen. “Er staat een vergadering met alle partijen en een verzoeningsambtenaar gepland deze namiddag om 14 uur in Brussel”, zegt Isabelle Colbrandt, de woordvoerster van de winkelketen.

Door de te hoge werkdruk bij supermarktketen Lidl legde het personeel een week geleden het werk neer. Volgens de vakbonden blijft de winkelketen investeren in nieuwe winkels en zijn assortiment uitbreiden. Daardoor wordt de druk op het personeel veel te groot.

Een eerste verzoeningspoging tussen directie en vakbonden sprong in de nacht van vrijdag op zaterdag af. De directie stelde onder meer voor dat elke winkel de komende zes maanden 42 werkuren per week extra zou kunnen inzetten, wat neerkomt op een extra voltijdse werknemer. In die periode zou er verder worden onderhandeld over een reeks knelpunten.

De christelijke en de liberale vakbond waren bereid het voorstel te aanvaarden, maar de socialistische vakbond niet. Sinds dit weekend zijn ook de verdeelcentra geblokkeerd. Lidl heeft iets meer dan 300 winkels in België.

Dinsdagnamiddag om 14 uur vindt nieuw overleg plaats, hoogst uitzonderlijk op een feestdag. Met die nieuwe verzoeningspoging proberen alle partijen een akkoord te vinden, zodat alle winkels weer gewoon open kunnen.

Door gjs
VOOR ABONNEES