Beroemde ontwerpster Vera Wang: “Meghan Markle zal voor subtiele trouwjurk kiezen”

© Photo News

De beroemde trouwjurkontwerpster Vera Wang werd door Harper’s Bazaar aan de tand gevoeld over de bruidsjurk van Meghan Markle, die op 19 mei met de Britse prins Harry trouwt. En zij redeneert vanuit haar expertise dat de brunette wellicht niet voor een bombastisch ontwerp zal gaan.

vwh

In aanloop naar het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle raken steeds meer details bekend, maar welke jurk de aanstaande bruid zal dragen blijft wellicht tot op het allerlaatste moment geheim. Eén ding is wel zeker: de Amerikaanse ontwerpster Vera Wang, die jurken maakte voor beroemdheden, inclusief de bruidsjurk van Carrie Bradshaw in ‘Sex and The City’, zat niet aan de tekentafel voor Meghan Markle.

Vanuit haar jarenlange ervaring durft ze wel een gokje te wagen hoe de voormalige actrice er straks zal uitzien. “Er zijn twee opties: ze gaat voor een jurk met een Amerikaanse of Britse twist. Gezien haar nieuwe status en koninklijke functie, zal het wellicht een Engelse creatie worden”, voorspelt Wang.

Geen prinsessenjurk

“Ik zie haar niet meteen in een prinsessenjurk zoals Diana of Kate, maar ook niet in een smalle creatie die heel sensueel is. Ik denk dat ze voor de gulden middenweg zal kiezen met een moderne toets aan haar jurk. Iets subtieler dan Kate en Diana. Een theatrale jurk zal het - volgens mij - niet worden. Ze gaat immers niet trouwen met een toekomstige koning.”

En intussen gaat het speculeren verder over de trouw die naar verluidt zo’n 32 miljoen pond (36,3 miljoen euro) zal kosten. Eind vorig jaar werd de Israëlische ontwerpster Inbal Dror gecontacteerd door de koninklijk familie om een paar schetsen te maken. Of zij ook echt aan het werk ging voor de bruid, is onbekend. Bookmakers houden ook andere namen in de running. Onder hen Stewart Parvin, al jaren een koninklijke couturier. Naast hem duiken ook Ralph & Russo, Erdem, Burberry en Stella McCartney vaak op in voorspellende berichten. Het kan dus werkelijk alle kanten uit…

Aangeboden door onze partners

Lees ook